Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Besteler Bilge Özgen’ den,yorumlar radyo sanatçılarından

Yayınlanma:
ABONE OL

BİLGE ÖZGEN ÖZEL KONSERİNDE, SANATÇININ ESERLERİ TANINMIŞ RADYO SANATÇILARI TARAFINDAN YORUMLANDI

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz bestelerine imza atmış yılların sanatçısı Bilge Özgen Özel Konseri 13 Ocak 2011 Perşembe akşamı Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirildi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanat  Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu “- Türk Sanat Müziğinde iz bırakan isimler vardır, Bilge Özgen de bu sanatçılardan biridir. Beyefendi kişiliği ile gönlümüzde de ayrı bir yer alan sanatçımızın Kadıköy ‘e sevdalı olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle Belediyemiz bünyesinde kurduğu koroya “ KADIKÖY TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU” adını vermiştir. Birikimlerini korosu aracılığı ile hizmet olarak insanımıza aktarmaktadır. Ayrıca Belediyemiz Türk Sanat Müziği Beste Yarışmalarında da gönüllü Jüri üyeliği ile katkı vermektedir. Belediyemizin düzenlediği bu yıl ki 11. Beste Yarışmasına kayıtlarımız 1 Şubatta başlayacak, buradan sizlere duyurmak istiyorum.  Değerli sanatçımız Bilge Özgen’e de daha nice yıllar müziğimize yeni eserler kazandırmasını diliyoruz.” Dedi.
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede TRT İstanbul Radyosu’nun ünlü ses sanatçıları Serap Kuzey, Çiğdem Yarkın, Nusret Yılmaz, Sadiye Erimli, Nilüfer Dorak ve Tayfun Atalan tarafından yorumlandı.
Gecenin birinci bölümünde Bilge Özgen şefliğinde çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi Kadıköy Korosu ile koro elemanlarından Cem Adalı, Gülay Dereli, Gamze Şahin ve Bülent Ağcabey’in solo konseri yer aldı. Koro Bilgen özgen tarafından yönetildi. Geceye Bilge Özgen ve Serap Kuzey’in dansı damgasını vurdu.
İkinci Bölüm solistler geçidi olarak TRT İstanbul Radyosu sanatçıları da sanatçılarının Bilge Özgen bestelerinden oluşan muhteşem bir konseri ile sona erdi.
Geceye konuk olarak katılan söz yazarları Yalçın Benlican ve Sami Derintuna da, Bilge Özgen’in   bestelediği güftelerini sahnede okudular. Ayrıca geceye konuk olarak  Tülin Korman,  Zeynettin Maraş, Tekin Gönenç’in yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldılar.
Program sunumu Nurdan Pekin tarafından yapılan konser,  izleyiciler tarafından büyük ilgi görürken, yer bulmakta zorluk çekenler de oldu. 
Konser sonunda Nesibe Müsevitoğlu Kadıköy Belediyesi  ve Gönüllüleri adına sanatçıya bir teşekkür plaketi sundu.
Bilge Özgen ilk müzik bilgilerini babası Sabri Özgen’den almış,  Vedia Tunççekiç ve Erol ayan’la tanışmasından sonra sanat yaşamının 2. dönemi başlamış. 1980 Yılında Milliyet’in  yılın en sevilen 10 şarkısı anketinde “ Unutur Sanma Sakın” adlı eseri ile dördüncülük elde eden sanatçı, 1987’de TRT-TUTAV Beste Yarışmasında “ Kız Sana Bir Hal Olmuş” adlı eseri ile üçüncülük ve birinci mansiyon ödülü, 1990 yılında Devlet Bakanlığı Çocuk Şarkıları Yarışması mansiyon ödülü, 1991 yılı Hürriyet Gazetesi Altın Kelebek Ödülü, 1992 Yılı TRT Müzik Ödülü, 1993 yılı Milliyet Gazetesi yılın sevilen on şarkısı beste yarışmasında 9.luk ödülü sahibi olmuştur. 
Tanınmış eserlerinden bazılar: “Unutulur Sanma Sakın”, “Gökten Yağmur Değil”, Ben Küçücük Sevdalı Bir Kuştum”, “Arıyı Çiçekte Dalda Sevelim”, “Sabret Sabret Dediler”, “Lades”, “Sevgi Dolu Şu Gönlüm”, “Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler”

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kadıköy
18 Mayıs 2024
Kadıköylü Yazar Özge Doğar’dan Yeni Kitap

Kadıköylü Yazar Özge Doğar’ın “Renkli Çiçeklerim Var” başlıklı yeni öykü kitabı, Ters Kule Yayınları etiketiyle çıktı. 13 öyküden oluşan kitapta Çiçekçi Kadın Pembe, kadınlığa, insanlığa, geleceğe dair öyküler anlatırken; umudun oltasına takılmamızı sağlıyor. Özge Doğar “Renkli Çiçeklerim Var” hakkında, “Toplumsal acıların, bireyi etkilememesi mümkün değil. Benim öykülerimde kadınlar eşitlikten ve özgürlükten yana bir dünya için […]

Genel
17 Mayıs 2024
İlayda Emir; Bu sezon erkek giyimi son derece şık olacak

2024 Takım Elbiselerine İlginç Tanıtım..   İlayda Emir markasının Son koleksiyonu için İstanbul’un muhteşem boğazında özel bir etkinlik gerçekleştirildi.. Deneyimli fotoğrafçılar Semih Palancı ve Reza Salgın’ın fotoğraflarını çektiği ve özel çekimlerde bulunduğu organizasyonu Bilal Baştemur otuzbeş başarılı modelle çekimleri marmaranın muhteşem mavisinde tekne turunda gerçekleştirdi. İLGİLİ HABER Başkan Yıldız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve […]

Basında Kadıköy
16 Mayıs 2024
FENERBAHÇE PARKI’NDAKİ FENER KÖŞKÜ HAMAMI İÇİN RESTORASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kadıköy Belediyesi, Fenerbahçe Parkı’nda bulunan Osmanlı dönemine ait olduğu bilinen yaklaşık 600 yıllık Fener Köşkü Hamamı’nın restorasyonu için çalışmalara başladı. İstanbul 5 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından onaylanan proje kapsamında tarihi hamamın yenilenmesi ve yeniden turizme kazandırılması hedefleniyor. Kadıköy; Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait birçok tarihi ve kültürel mirasa ev sahipliği […]