Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Görme özürlüler kitaplığından öykü yarışması

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı (TÜRGÖK)  Mart ayında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında geleneksel olarak görme özürlüler arasında bir öykü yarışması düzenlenecek.

İlk kez gerçekleştirilecek olan bu yarışmada ana tema “ SES “ olarak belirlenmiştir.

Türgök tarafından Kütüphane Haftası nedeniyle gerçekleştirilecek olan “Öykü Yarışması” için son başvuru tarihi 22 Nisan 2011 olarak belirlenmiştir. Kazanan öyküler Mayısın 2. haftasında “Engelliler Haftası “ içerisinde duyurulacaktır.

Yarışma ödülleri aşağıda belirtilmiş olup, ayrıca dereceye giren ve yayınlanabilecek kalitedeki öyküler TÜRGÖK tarafından kitap haline gelecek.

ÖDÜLLER:

Birinciye    :  Dizüstü Bilgisayar

İkinciye     :   IPAD

Üçüncüye  :  Cep Telefonu

Mansiyon  :  Ses kayıt cihazı (3 adet)

ÖYKÜ  YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1.  Yarışmaya katılım Türkiye ve yurt dışındaki onbeş yaş üzeri tüm görme özürlülere  açıktır.

2.  Yarışmaya eser gönderecek kişi Türgök üyesi değilse kendisinden eser dışında görme özürlü olduğunu belirleyecek bir belge istenecektir.

3.  Yarışmaya katılacak eserlerin belirtilen adrese posta ile veya elden süresi içinde teslimi şarttır.

4.  Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.

5.  Öykü  konusu   “ SES “   olacaktır.

6.  Katılımcılar yarışmaya tek bir öykü ile katılabileceklerdir.

7.  Yarışmacı, kimliğini, açık adresini, telefonu  ve biyografisini öykünün yer aldığı büyük zarfın içine koyacaktır.

8.  Ahlaka aykırı veya yasalara göre suç unsuru görülen eserler yarışmadan çıkartılacaktır

9.  Yarışmaya, Türgök Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanları ile birinci derece yakınları katılamayacaktır.

10. Öyküler, bilgisayarla 12 punto ve 1,5 satır aralığında yazılacak ve  A4 kağıda 2 nüsha olarak gönderilecektir. En fazla 10 sayfa olacaktır.

11. Eserler, Türk Dili ve imla kurallarına uygun olacaktır.

12. Yarışma için teslim edilen öyküler yarışma sonrasında yazarına iade edilmeyecektir.

13. Yarışmaya katılan  öykülerin her türlü yayın hakları TÜRGÖK ’e aittir. TÜRGÖK yarışmaya gönderilen tüm öykülerin her türlü tanıtım ve yayın malzemesi olarak kullanma ve çeşitli mekanlarda sergileme hakkına sahip olacaktır. Teslim tarihinden itibaren eserlerin tüm imtiyazı TÜRGÖK’ e  geçecektir. Ödül dışında başka bir telif ödemesi yapılmayacaktır.

14. Yarışmaya katılanlar, bu şartların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Başvuru Adresi :

TÜRGÖK – Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı

Gürsel Aksel Bulvarı No. 35/Z   Üçkuyular / İZMİR

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI Türkiye’de özellikle son yıllarda […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Çocuk
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]