Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Lions Devlet Tiyatroları, Tiyatro Ödülleri Verildi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Lions, MD 118 Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyonu organizasyonunda düzenlenen, “LIONS DEVLET TİYATROLARI, TİYATRO ÖDÜLLERİ” Ödül Töreni, 15 Mayıs 2012 Salı akşamı, saat: 20.00’de, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Çok sayıda sanatçı, Lionlar ve konukların katıldığı kokteylin ardından ödül törenine geçildi.

Türkiye Lions Kulüpleri Konsey Başkanı Yaşar ATEŞOĞLU “LIONS TİYATRO ÖDÜLLERİ” ödül töreninde yaptığı konuşmasında;

“Sayın konuklar, bizlere yaşama sevinci veren sanatçı dostlarımız, hanımefendiler, beyefendiler Lions kulüpleri Tiyatro ödülleri ödül törenine hoş geldiniz.

Lions Kulüpleri tüm dünyada sağlık, kültür, çevre, eğitim, körlükle mücadele gibi birçok konuda topluma karşılıksız hizmet eden gönüllü bir kuruluştur. Lions Kulüplerinin amaçlarından bir tanesi de Toplumun uygar, kültürel, sosyal ve etik (ahlaki) kalkınmasına etkin katkı ve katılımda bulunmaktır. İşte bu çerçevede yılladır sanatın desteklenmesi ve toplumsal ilgi ve beğenilerinin gelişmesi için tiyatro ve opera ödülleri vermektedir.

 

 

Bu yıl tiyatro ödüllerinde Devlet Tiyatrolarının oyunlarının değerlendirilmesi kararlaştırılmıştı, sanki geleceği görmüşüz. Tiyatro insanlık tarihi kadar eski. Tüm sanat dalları toplumun beğenilerini geliştirmek, toplumu daha iyiye taşımak, geleceği oluşturmak için görev yapar. Tiyatro bu anlamda en işlevsel olanıdır. Yaşamdan yola çıkar sorar, sorgular, düşünür, düşündürtür, hep insanlık için toplum için daha iyiyi amaçlar. Genç Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, az zamanda çok ve büyük işler yaptık derken, bunların içinde sanata ve sanatçıya verdiği değer ve önemi hep önemsemiş, sanat, kültür ve eğitimden çok şey beklemiş, doğmalara karşı akla ve bilime önem vermiş ve bizlere çağdaş uygarlık düzeyinin üzerinde bir hedef göstermiştir.

 

Ülkemizde Devlet Tiyatroları 1949 yılında; “Yerli ve yabancı eserlerle halkın Genel eğitimini ve kültürünü yükseltmek, Türk sahne sanatlarının, yurtiçinde ve yurt dışında gelişmesini ve tanıtımını sağlamak, sanat ve estetik duygusunu geliştirmek, temel değerler üzerinde doğru yargılara varılmasını sağlamak” amacıyla kurulmuş ve 63 yıldır bu görevini aralıksız sürdürmektedir. Toplumsal gelişmeyi sağlamak devletin temel görevidir. Bu nedenle sanat ve kültür etkinliklerini desteklemek ve geliştirmek, toplumu geliştirmek, devletin görevidir. İşte bu nedenle Devlet tiyatrolarının, Opera ve Balenin var olmasını gelişmesini ve topluma hizmet vermesini sağlamak da devletin temel görevidir.

 

Tüm sanatçılara, başrol oyuncusundan ses ve ışıkçısına kadar tiyatroya emek veren herkese teşekkür ediyorum. Destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Tiyatroya sahip çıkan salonları boş bırakmayan, katılan destekleyen, alkışlayan tiyatro izleyicisine teşekkür ediyorum. Görevini titizlikle yapan jüriye teşekkür ediyorum. Tüm süreçleri planlayan ve koordine eden Sevgili Nesibe Müsevvitoğlu’na teşekkür ediyorum.

Bugün bu salona gelerek bize katılan destekleyen, tiyatroya, sanat-kültür etkinliklerine sahip çıkan sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” Dedi.

Dereceye girenlere ödülleri, Konfederasyon BaşkanıLn. Yaşar Ateşoğlu, Yönetim Çevreleri Genel Yönetmenleri Ln. Leman Taşkın (118-Y), Ln. Neşe Yıldırım(118-K) ve Ln. Ahmet Aşır(118-R) ve Lions büyükleri tarafından verildi.

Ödül alan sanatçıların, devletin aldığı son kararlarla ilgili duygulu konuşmaları izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

Gecenin ikinci bölümünde, sanat danışmanlığını Ln.Sedat Öztoprak’ın yaptığı, şef Paola Villa yönetiminde “Kadıköy Belediyesi Çok Sesli Korosu muhteşem bir konser verdi.

 

Unutulmaz ses sanatçısı Yaşar Özel’in finalde solo konseri ise gecenin sürprizi oldu.

 

12 Dalda ödüller şu şekilde oldu:(Sahne ve kostüm tasarımı dallarında ödüller iki kişi tarafından paylaşıldı.)
1-YILIN EN BAŞARILI BAYAN TİYATRO OYUNCUSU:

Zeynep Ekin Öner (“Sezuan’ın İyi İnsanı”)

 

2-YILIN EN BAŞARILI ERKEK TİYATRO OYUNCUSU:
Atilla Şendil (“Michelangelo)

 

3-YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI BAYAN TİYATRO OYUNCUSU:

Deniz Elmas (“Aşkın Sıradanlığı”)

 

4-YILIN EN BAŞARILI YARDIMCI ERKEK TİYATRO OYUNCUSU:

Şamil Kafkas (“Anita’nın Aşkı ya da Antigone New York’ta”)

 

5-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO YÖNETMENİ:

Yücel Erten (“Sezuan’ın İyi İnsanı”)

 

6-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO SAHNE TASARIMCISI:

a.    Behlüldane Tor (“Michelangelo”);

b.    Ali Cem Köroğlu (“Yanık”)

 

7-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO KOSTÜM TASARIMI:
a. Nalan Alaylı( “At”, “Opera Komik” ve “Sezuan’ın İyi İnsanı”);

b. Mihriban Oran (“Sidikli Kasabası Müzikali”)

 

8-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO MÜZİĞİ:

Çağrı Beklen (“Michelangelo”)

 

9-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO KOREOGRAFİSİ:

Cihan Yöntem (“Michelangelo”)

 

10-YILIN EN BAŞARILI TİYATRO IŞIK TASARIMI:

Önder Arık(“Antigone”

 

11-YILIN EN BAŞARILI OYUN YAZARI:

Irmak Bahçeci (“Michelangelo”)

 

12-YILIN EN BAŞARILI PRODÜKSİYONU:

“Sidikli Kasabası Müzikali” Oğuz Utku Güneş

 

Final Jürisi:

Jüri Başkanı Sn. Üstün AKMEN (Eleştirmen,Tiyatro Eleştirmenleri Der. Bşk., Yazar,

Sn.Hami ÇAĞDAŞ (Hürriyet Gösteri Dergisi Genel Yayın Yön.),

Metin BORAN (Tiyatro Eleştirmeni, Öğretim Üyesi)

Refika SEZİK (İst.Teknik Üniv. Türk Musikisi Dev. Konsv. Edebiyat Dersi Öğretim Görevlisi),

Sn.Vecdi SAYAR (Yazar, Tiyatro Eleştirmeni, Yönetmen),

Lions adına ise gözlemci olarak Ln. Erim Erinç DİNÇ ( Geçen Dönem Konsey Başkanı) ve Ln. Nesibe MÜSEVİTOĞLU (Tiyatro Ödülleri Proje Koordinatörü) yer aldılar.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
20 Nisan 2024
Türk Kızılay öncülüğünde 9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı, yardımlar Gazze yolunda

Gazze halkına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 3774 tonluk malzemeyle yola çıkan 9’uncu İyilik Gemisi, 55 saat süren deniz yolculuğunu tamamlayarak Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. Yardım malzemelerinin hızla Gazze’ye sevkiyatını sağlamak için işlemler başlatıldı. Türkiye’nin 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışma mağdurlarına gönderdiği dokuzuncu gemi olan İyilik Gemisi, başta gıda, barınma, hijyen […]

Genel
20 Nisan 2024
KİRA ANLAŞMAZLIKLARININ YÜZDE 80’İ DAVAYA DÖNÜŞÜYOR

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması için hayata geçirilen arabuluculuk sistemiyle Anadolu illerindeki anlaşmazlıkların yaklaşık yüzde 60’ı çözüme kavuşturulurken, büyük şehirlerde bu oranın yüzde 20’lerde kaldığı görülüyor.   Büyük şehirlerdeki kira anlaşmazlıklarının yüzde 80’i davaya dönüşmeye devam ediyor. İLGİLİ HABER Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de! Türkiye’de özellikle […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]