Deneme Bonusu Veren

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Paşabahçe Mağazaları’ndan ‘Zevk-İ Selim Koleksiyonu’

Yayınlanma:
ABONE OL

Şişecam Topluluğu’nun kültürel mirasımızı koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonu doğrultusunda Paşabahçe Mağazaları tarafından hayata geçirilen ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 12’ncisi ‘Zevk-i Selim Koleksiyonu’ tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Geleneksel el sanatları temalı yeni koleksiyonun tanıtımında konuşan, Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, el sanatlarının toplumların soyut kültürel mirasının en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Koleksiyonumuzla, el sanatlarımızı, geleneklerimizi, modern tasarım yaklaşımımıza ilham veren kültür değerlerimizi, cam işinde, camda buluşturduk. Zevk-i Selim Koleksiyonu’nu somut olmayan kültürel mirasımızın envanterine armağan ediyoruz” dedi.

01.10.2013 – Şişecam Topluluğu’nun kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara aktarma misyonu doğrultusunda Paşabahçe Mağazaları’nın Anadolu’daki tarih ve kültür birikimini cama yansıttığı ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’na bir yenisini daha eklendi. Paşabahçe Mağazaları’nın bugüne kadar 11 ayrı başlık altında hazırlandığı ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’nın 12’ncisi 1 Ekim 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen özel bir geceyle tanıtıldı.

İlk kez 1999 yılında tanıtılan ‘Osmanlı’ ile başlayan Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları kapsamında, Mineli Camlar’, ‘Camda Mavi Beyaz’, ‘Camda Sanatlı Yazı’, ‘Mozaik, Anadolu Medeniyetleri’, ‘7’, ‘Aşure’, ‘İstanbul’,  ‘Kubad Abad: Kristalin Çiniler’ ve ‘Konuşan Paralar, Sikkeler’ koleksiyonları tarih ve kültür severlerle buluştu. Anadolu coğrafyasındaki kültürel mirasın çeşitliliği ve derinliğini ortaya koyan temalar ve eserlerden oluşan bu koleksiyonların sonuncusu ise ‘Zevk-i Selim Koleksiyonu’ oldu.

pasabahce-zevki-selim

 

Anadolu’nun binlerce yıllık tarihinden beslenen geleneksel el sanatlarımızı cama yansıtan Zevk-i Selim Koleksiyonu’nda tezhip, gölge oyunu, hat, sedefkari, telkâri, kalem işi, dokuma, kaftan, taş, mermer, seramik ve çininin camla buluştuğu toplam 32 eser yer alıyor. Bu eserlerin her biri sadece 2 biner adet üretilecek. Geleneksel el sanatları temalı Zevk-i Selim Koleksiyonu ile ‘Tarih-Kültür–Cam Koleksiyonu’nda toplam eser sayısı 400’ü aşarken,  ilk 11 koleksiyonda yer alan ürünlerin yarıya yakını limitini doldurduğu için artık üretilmiyor.

 

‘‘Modern tasarım yaklaşımımıza ilham veren kültür değerlerimizi camda buluşturduk.”

Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, gecede yaptığı konuşmada, yeni koleksiyonun teması olan el sanatlarının, toplumların soyut kültürel mirasının en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, “El sanatları, sanatkârların bilgi ve becerisine dayanır. Araç-gereç kullanılsa da el işçiliği ve el becerisi esastır. Geleneksel, bölgesel, sosyal, kültürel, sanatsal ve estetik özellikler taşır. El sanatları sadece bir ürünü, malzemeyi veya eseri değil, insanımızın muhabbetini, duygusunu, hasretini, zorluğunu, sevincini, sabrını, zarafetini, inancını, mutluluğunu, tasavvurunu ve simgelerini de anlatır; bizi anlatır. Koleksiyonumuzla, el sanatlarımızı, geleneklerimizi, modern tasarım yaklaşımımıza ilham veren kültür değerlerimizi, cam işinde, camda buluşturduk” diye konuştu.

Tokel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Koleksiyonumuz; ismini, ustalarımızın en temiz, doğru, dürüst, kusursuz, nezih ve en yüksek derecedeki zevk anlamına gelen niteliklerinden, zevk-i selim’den aldı. Zevk-i Selim Koleksiyonu ile Anadolu’nun akl-ı selim, kalb-i selim, sanatkarlarının zevk-i selim işlerine, el sanatlarımıza selam ediyor, el sanatlarımızdan kesitleri, zarafeti, has işi, ustalığı, işçiliği ve tasarımı, somut olmayan kültürel mirasımızın envanterine armağan ediyoruz.”

 Şişecam Topluluğu Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında global bir oyuncudur. “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır. Şişecam, 78 yıllık deneyimi, 20 bin çalışanı, 13 ülkeye yayılmış üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak, 2020 vizyonu doğrultusunda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Paşabahçe Mağazaları A.Ş. Hakkında

Cam sektörünün global oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Cam ve Sanayii Ticaret A.Ş., cam ev eşyası alanında Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise üçüncü büyük üreticisidir. Özgün yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider olan Paşabahçe Mağazaları A.Ş. ise Paşabahçe Cam ve Sanayii Ticaret A.Ş.’nin zincir ihtisas mağazacılığı iş alanını oluşturmaktadır.

56 yıldır ev ve mutfak eşyası alanında müşterilerine sayısız ve modern seçenekler sunan Paşabahçe Mağazaları A.Ş., bugün 11 ilde 40 mağaza ile hizmet vermektedir. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de tüketicisinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, modern sofraların ihtiyaçlarına hitap etmenin yanı sıra ‘Tarih-Kültür-Cam Koleksiyonları’ ile kültür mirasımızı oluşturan değerleri de yaşatmaktadır. 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kadıköy
09 Nisan 2024
KADIKÖY BELEDİYE MECLİSİ, MESUT KÖSEDAĞI BAŞKANLIĞINDA İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kadıköy Belediyesi’nin 31 Mart yerel seçimler sonucunda oluşan yeni meclisinin ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında gerçekleşti. Kadıköy Belediye Meclisi yeni döneminin ilk toplantısını yaptı. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı başkanlığında 9 Nisan Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları ve Kadıköylüler katıldı. Meclisin ilk toplantısında Meclis […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]