MANŞET
Avar : “Asya’nın kilidi Türkiye “
Avar : “Asya’nın kilidi Türkiye “

Caddebostan Kültür Merkezin de konferans veren Banu Avar sevenleriyle buluştu.

O günün onun için özel olduğunu belirterek; annesinin ilk defa bir konferansına geldiğini ve ilkokul öğretmeninin de orada bulunduğunu söyledi.

Daha sonra sözlerine Türkiye’yi esas alan  bir  konuşma yaparak devam eden Avar “Türkiye bir tünelden geçiyor” sözüyle çarpıcı bir giriş yaptı.

Kendisinin işten atıldığını  öğrendiği anı  kinayeli bir dille anlatarak:

“Genel Müdür programımı kesince istifa ettim.Tekrar anlaşmaya varıldı, programım devam etti.Programım başladıktan 15 gün sonra zarf geldi.Zarfın  içinde işime son verildiği yazıyordu.Apar topar Ankara’ya gittim.Neden programımın bitirildi diye sorunca;aldığım cevap beni şaşırtmadı.Amerikan,Gürcistan ,İsrail Büyükelçisinin benden şikayetçi olduğunu öğrendim. “

Türkiye’nin diğer ülkeler için bir kilit noktası olduğunu ifade ederek “Gerekli doğal kaynakların ülkemizde mevcut olduğu düşünülürse akıllara ziyan bir plan değil ! “dedi.

Ülkemizde bulunan  kolejleri eleştirisel bir dille anlatan Avar:  “Bu ülkenin çocuğu , o ülkeden olmayan bir yerde yetiştiriliyor.Kendi ülkesinde kendi sentezinden çıkamayan çocuklar var.”diyerek sözlerinin altını çizdi.

Hayatındaki anılara da yer vererek Venezüella’da yaşadığı bir olaya değindi.”Venezüella’ya gittiğimde yanıma rehberlik etmesi için verilen bir bayanın  Venezüella’nın sokaklarını,hastanelerini,okullarını tanıtması ilginçti.Sokakları,okulları,hastaneleri eliyle göstererek ,işçilerin ve mühendislerin çocuklarının aynı okullarda okuduğunu ve aynı hastanelere gittiğini söyledi.Ve sonra bana dönerek bunu bir yerden hatırladınız mı diye sordu?Hayır yanıtını verdim.İkinci kez ısrarla sorunca, kendisi cevabını verdi.

Bu “Atatürk Modelidedi. İşte o anda gözlerimden dökülen yaşlara hakim olamadım.”

Banu Avar anısına da yer verdikten sonra ,tekel işçilerini sahneye davet ederek ; teker ,teker el sıkıştı.İşçilerden bir tanesi konuşma yaparak greve nasıl başladıklarını kısaca anlattı.

“Greve başlamamızda Atatürk’ün Cönk Bayırında yaşadığı bir olay etkili oldu.Cönk Bayırında Atatürk’e bir askerin  beş dakika uyuyabilir miyim?Paşam demesiyle Atatürk’ün cevabı şöyledir.”Siz 5 dakika uyursanız bu ülke bütün ömür uyur.”

Son olarak dinleyenlere teşekkür  ederek Kadıköy Başkanı Selami Öztürk’ten çiçeğini alan Avar ; konferans çıkışında son kitabı “Hangi Dünya Düzeni”ni sevenleri için imzaladı.

943 kez okundu · 09 Mart 2010 · 1 yorum
"Avar : “Asya’nın kilidi Türkiye “" yazısına 1 Yorum yapılmış.
ŞEYDA DEMİR demiş ki:

Söyleşinin en kilit noktası aktarılmış..ATATÜRK MODELİ.. Çok duygulandım.

Yorum yap



İleti:

ARAMA
YAZARLAR
YENİ SAYI
YAYIN GRUBUMUZ
EN ÇOK OKUNANLAR
ANKET

Kadıköy iyi yönetiliyor mu?

Sonuçlar

Loading ... Loading ...
TAKVİM
Şubat 2012
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  
DİKKAT ÇEKENLER
ARŞİV
KADIKÖY GAZETESİ ® Cumhuriyet Cad. Yeğenoğlu İşhanı No: 2/12 Kartal İSTANBUL - 0 216 473 0 467
Anasayfa · İstatistikler · Bize Ulaşın · Tübilmer · RSS