Slot Siteleri

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kadıköy’de hızlı tren için geri sayım başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Özel Haber: Adem Giden

Anadolu Yakası’nın can damarı banliyö hattının açılmasına aylar kaldı. 2018 yılının son aylarında hizmete gireceği Ulaştırma Bakanlığı tarafından duyurulan hızlı tren ağının inşası ivme kazandı. Pendik – Kartal – Maltepe ile bağlantıyı sağlayacak son ray altı betonları da Kızıltoprak’a indirildi. Kadıköy Gazetesi olarak bölgedeki çalışmaları zirveden görüntüledik.

Gebze – Haydarpaşa arasındaki banliyö seferleri, 19 Haziran 2013 tarihinde yenileme çalışmaları kapsamında durdurulmuştu. İki yıl içerisinde bitirileceği duyurulsa da bu süre öyle bir uzadı ki, trene özlem her geçen gün arttı. E-5 karayolu üzerindeki metro hattı açıldı ancak bu, Kadıköy’ün büyük bölümünün ihtiyacını gidermedi. Zira, denizden iç kesimlere doğru metroya aktarma yapacak hatlar hayata geçirilmedi. Diğer yandan kulislere net açılış tarihi, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı olarak yansımaya başladı.

KADIKÖYLÜLERİN DÜNYASI ANİDEN DEĞİŞTİ, ÇÜNKÜ…

Banliyö hattının Kadıköylüler için önemi büyüktü. Evlerinden çıkıp dakikalar içerisinde tren hattına ulaşan Kadıköylüler, yüzlerce merdiven basamağı inmeden ve hiçbir trafik engeli ile karşılaşmadan ilçeden ilçeye yer üstünden geçiş yapabiliyor, zamanı verimli kullanabiliyorlardı. Yenileme çalışmaları ile birlikte hat kapatıldı, beklendiği gibi iki yıl değil, üzerinden tam 5 yıl geçti ancak, yeni yeni sonuca yaklaşılmaya başlandı. Yüklenici firmalar hesapları alt üst etti, milyonlarca kişi Anadolu Yakası’nda mağdur oldu.

E-5 üzerindeki metro bu süreçte kısmen de olsa ihtiyaçları giderdi ancak, Söğütlüçeşme’den Bostancı’ya kadar özellikle banliyö hattı çevresinde denize yakın kesimlerde oturanlar için süreç işkenceye dönüştü. Otobüsler, dolmuşlar ve minibüslere yönelen Kadıköylüler için trenin konforunun yerini, çağdışı ve ilkel taşımacılığı gerçeği aldı.

TRENLER VE HATLARI DA YORGUN DÜŞMÜŞTÜ, DEĞİŞİM KAÇINILMAZDI…

1969 yılında başlayan Haydarpaşa – Arifiye – Adapazarı seferleri, dönemine göre bölgeye tren konforunu getirdi. Son olarak 1979 yılı yapımı sefer yapan trenler ve hatlar yıllara yorgun düştü, gelişen İstanbul’un gereksinimlerine cevap veremez noktaya geldi. Ulaştırma ve Şehircilik Bakanlığı’nın radikal kararı ile İstanbul için oldukça önemli bir adım atıldı ve harekete geçildi.

METRO KALİTESİNDE TRENLER GELİYOR!..

Gebze’den Haydarpaşa’ya, Kazlıçeşme’den Halkalı’ya kesintisiz olarak 75 kilometre hat üzerinde hizmet verecek hızlı trenlere bu süre içerisinde metro standartları getirildi. Kadıköy’de de her birinin yaklaşık 250 kilogram olduğu beton ray betonları ardı ardına dizildi, tren yolunda makaslar oluşturulmaya başlandı, Söğütlüçeşme çevresinde yıkılıp yeniden yapılmak üzere tren köprüsünün altı boşaltılmaya başlandı.

KADIKÖY VE İSTANBUL’A ÇOK YAKIŞACAK…

Ankara’dan kalkan yüksek hızlı tren Haydarpaşa’ya kadar ulaşabilecek, Marmaray’ı kullanan yolcular yer altından kesintisiz olarak Halkalı’ya kadar gidebilecek. Tren yolunun açılması ile birlikte minibüs, otobüs ve dolmuş çilesi sona erecek, öncekine oranla oldukça teknolojik ve konforlu hızlı tren ile ulaşımda dünya standartları yakalanmış olacak.

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Büyükşehir
26 Nisan 2024
7. İSTANBUL ÇOCUK VE GENÇLİK SANAT BİENALİ BAŞLADI

12 ülkeden 5.250 çocuk ve genç ‘umut’ için İstanbul’da buluşuyor   İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali başladı. İki yılda bir düzenlenen bienalin bu yılki konsepti ‘Umut’ olarak belirlendi. Bienal kapsamında 5 bin 250 çocuk ve gencin 579 projesi bir ay boyunca İstanbul’un farklı merkezlerinde sergilenecek. 2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 7. İstanbul […]

Basında Kadıköy
24 Nisan 2024
KADIKÖY’DE 23 NİSAN, 5 AYRI PARKTA YÜZLERCE ETKİNLİKLE KUTLANDI

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı çocuklar için 5 ayrı parkta gerçekleştirdiği birbirinden renkli ve eğitici onlarca etkinlikle kutladı. Kadıköy’de 4 gün süren kutlamalarda her yaştan çocuk 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel gerçekleştirdiği konserler, tiyatrolar, oyunlar, yarışmalar, […]