Slot Giriş

Slot Siteleri

Slot Siteleri: Hayalleri Gerçekleştiriyor

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kadıköy Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Demiryolu Taşımacılığı’nın Avantajları ve Dezavantajları

Yayınlanma:
ABONE OL

Demiryolu Taşımacılığı’nın Avantajları ve Dezavantajları
Dünyanın en güvenli taşımacılık yöntemi olarak aksedilen demiryolu taşımacılığı, dünyanın birçok yerin faal olarak kullanılıyor. Örneğin demiryolu denildiği vakit akla ilk gelen ülke İsviçre. İnsanlar sırfdemiryolu yolculuğu yapabilmek bu ülkeye akın ediyorlar. Günler süren tren yolculuğu için yapılıyor.
Ülkemizin toplam demiryolu uzunluğu maalesef 9 bin kilometre civarında. Aslında bu çok acınacak bir durum. Çünkü birçok ilimizde demiryolu olmadığı gibi, bu konuda önemli yatırımlarda yapılmamaktadır. Halbuki hem yolcu taşımacılığı hem de yük taşımacılığı açısından demiryolu taşımacılığını ön plana çıkarabilsek, birçok açıdan kendimize avantaj sağlayabiliriz. Ama maalesef nedendir bilinmez bu alanda elimizi taşın altına sokamıyoruz.
Demiryolu Taşımacılığı’nın Avantajları
Demiryolu taşımacılığı gerek maliyet gerekse zaman açısından ve gerekse de güvenilirlik açısından önemli taşımacılık yöntemlerinden biri konumunda. Ayrıca vagon sayısı arttıkça taşınan yük miktarı ve yolcu sayısı da artmakta. Bu da taşıma kapasitesini artırmakta. Yani bir karayolu, bir havayolu taşımacılığına göre daha fazla yük taşıdığı gibi daha az maliyet sağlamakta.
Diğer taraftan da demiryolu taşımacılığı çevreyi en az kirleten taşımacılık yöntemlerinden biri konumunda. Ayrıca ağır ve yüksek hacimli yükler için genel itibariyle daha uygun fiyatlı taşıma sağlamaktadır. Trafik derdi olmadığı gibi bekleme süresi de minimum sayılabilir. Sabit sefer süreleri olması nedeniyle de ürününüzün teslim süresi hakkında bilgi sahibi olabiliyosunuz.
Eğer ağır yük taşıyorsanız ve zaman sınırınız yoksa, bununla birlikte teslim noktası ile varış noktasında demiryolu varsa en mantıklı taşımacılık yöntemi olacaktır. Özellikle yer altı kaynağı olarak atfedilen kömür gibi madenlerin taşımasında demiryolunun önemi çok büyüktür.
Demiryolu Taşımacılığı’nın Dezavantajları
Demiryolu taşımacılığı için en büyük dezavantaj altyapının yetersiz olmasıdır. Bununla birlikte sınırlı teslim yerleri de dezavantajı artırmaktadır. Hele ki bizim ülkemizde birçok ilde demiryolu olmadığı düşünülünce bu sorun daha da büyüyor. Zaten bunun dışında çok da fazla dezavantajı olduğu söylenemez.
Demiryolu Taşımacılığı’nın Önemi
Ülkemizde demiryolunun gelişmemiş olması nedeniyle çok fazla bilgiye ulaşamıyoruz. Ancak demiryolu olan bölgelerde diğer taşımacılık yöntemine göre daha fazla tercih edilen demiryolu taşımacılığı çok önemlidir. Keza cumhuriyetin ilk 25 yılında 4 bin kilometreye yakın demiryolu inşa edilmesine karşın bu rakam 2010’lu yıllara kadar bin kilometreye bile ulaşamamıştır. 2018 yılına geldiğimizde ise bir nebze de olsa birkaç şehire yapılan hızlı tren ile birlikte bu rakamı az da olsa artırmış durumdayız.
Eğer refah içerisinde yaşamak istiyorsak altayapı yatırımlarını artırarak üretimi çoğaltmalıyız.
Sizlerde demiryolu taşımacılığı hakkında bilgi almak istiyorsanız Borusan Lojistik sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Türkiye’nin En İyi Sanal Sunucu Sağlayıcıları: Size Uygun Olanı Bulun

Güvenilir ve hızlı bir sanal sunucu (VPS) çözümüne mi ihtiyacınız var? Türkiye’de hizmet veren birçok harika sanal sunucu sağlayıcısı bulunmaktadır, ancak ihtiyaçlarınız için en uygun olanı seçmek zor olabilir. İster küçük bir işletmeyi yönetiyor olun, ister yüksek trafikli bir web sitesine ev sahipliği yapıyor olun, dikkate alınması gereken birçok önemli faktör vardır. Bu blog yazısında, […]

KMSpico kullanarak Excel dünyasına dalın

Kimya dönem ödevi yazma yolculuğumun başında, derinlemesine veri analizi ve etkili sunum ihtiyacı ile karşı karşıya kaldım. Kimya bana her zaman karmaşık formüllerin ve reaksiyonların büyülere benzediği heyecan verici bir şey gibi geldi. Ancak konu veri işleme ve analiz olunca profesyonel bir asistan olmadan baş edemeyeceğimi fark ettim. Seçimim, yetenekleri hakkında çok hevesli eleştiriler duyduğum […]

Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı - Gören bayiye koşuyor
Ekonomi
09 Mart 2024
Renault durdurulamıyor! Mart ayında bir kampanya daha açıkladı – Gören bayiye koşuyor

Son günlerde elektrikli SUV aracıya gündemden düşmeyen Renault Clio yeni bir kampanya ile piyasayı sarsmaya geliyor. Mart ayına özel yapılan kampanya kapsamında 150.000 TL’lik takas desteği ve niceleri var. Üstelik Renault’un Mart ayı kampanyası Koleos, Tailant, Clio, Megane ve Express Van gibi modellerinde de geçerli. Sizin için Renault’un Mart ayı kampanyalarına ve fiyat listesine bu […]

Herkes yükseltti Renault Clio düşürdü; Bu model sadece 620.000 TL'ye satılacak...
Ekonomi
08 Mart 2024
Herkes yükseltti Renault Clio düşürdü; Bu model sadece 620.000 TL’ye satılacak…

Mart ayında fiyatlar yükseldi. Şubat ayındaki kampanyalar mumla aranmaya başlandı. Ancak Renault’dan sevindiren haber geldi. Herkes fiyatları yükseltirken Renault yeni elektrikli Clio modelinde fiyatları düşürdü Şubat ayında başlayan otomobil çılgınlığının Mart ayında da devam etmesi bekleniyordu. Ancak markalar yeni aya yeni zamlarla birlikte girdi. Haliyle otomobil almak yine hayal oldu. Böyle düşünenler için en çok […]