Kadıköy Gazetesi Anasayfa | Giriş sayfanız | Bookmark | | Reklam / İletişim | Jenerik

Bölümler




Arşiv
pt sa ça pe cu ct pa
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mailinizi ekleyin
Haberlere abone olun:

email Arkadaşınızın maili | print Yazıcı versiyonu | comment Yorumlar (1 yorum)

Patent Gözünüzü Korkutmasın!.

Gönderen:Editör Tarih:Mayıs 12,2008

image

 

İş dünyasında  rol alan aktörlerin 'Yeni Ürünleriyle Rakiplerine Fark Atabilmesi' için Adres Patentin,  Patent Fabrikası, Firmalara Özel Eğitim ve Hizmetlerle önemli katkılar da bulunuyor.

Adres Patent tescilli markası olan Patent Fabrikası; Firmaların eğitim, piyasa analizi; ar-ge gibi çalışmalarına destek vermektedir. Ulusal ve uluslar arası platformlardaki patentleri sektörel ve firmaya özel yaklaşımlarla değerlendirip; Yüksek maliyet ve masraf gibi görülen önyargıların önüne geçerek sektördeki gelişmeleri izleyip ihtiyaç duyulan yenilikleri gerçekleştirmedeki avantaj ve faydayı ortaya çıkartan özel bir hizmet sunuyor.

 Ülkemiz sanayisi ve iş dünyasının patent fabrikası hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmesi için Adres Patent; 08 Mayıs Perşembe günü Taksim Elit Otelde Seri Patent Üretimi konulu bir seminer gerçekleştirdi. Makine ve Patent Mühendisi Salim Şentürk eğitmenliğinde düzenlenen seminere çok sayıda sanayici ve iş adamı katılırken; Patent Fabrikası eğitim seminerinde  'Üretimde kazandıran INOVASYON';    'Yeni Ürünlerle Rakiplere FARK ATIN' ve “Teknolojik HİBE” Konu başlıkları gündeme damgasını vurdu.

Serbest piyasa koşullarında rekabet her geçen gün zorlaşıyor. Özellikle üretici firmalar zamanı verimli kullanarak ve kaliteyi ucuza üreterek yatırımlarına yön verme dönemini yavaş yavaş geride bırakmaya başladılar. Çünkü rekabetin ve ucuzculuğun sonu yok. Durum böyle olunca rekabet ortamından uzaklaşmak için yalnızlaşmak, farklılaşmak gereksinimi ön plana çıkıyor.

 

Günümüzde birçok firma bu noktada düşünce bakımından ortak bir paydada buluşuyor. Fakat üretim maliyetlerinin ve süreçlerinin uzunluğu firmaları zorlasa dahi bu noktada gidişata dur deyip değişimi farklılaşmayı yeniliği kabul eden ön plana çıkmayı gerçekten isteyen ve bu yolda çaba sarf edenler başarıyı elde ediyor.    

 

Birçok firma yeniliğin, değişimin avantajlarını bilse de bunun için gerekli maddi, manevi yatırımları araştırma ve geliştirme konusundaki bütçelendirmeyi yapmak konusunda hep ürkek davranmaktadır. Sebebi ise Ar-Ge uygulamaları için yaygınlaşmış ve çok iyi bilinen sistemlerin olmamasıdır.

 
www.adrespatent.com

www.patentfabrikasi.com.tr

 

Daha detaylı bilgi almak için info@patentfabrikasi.com.tr

 

 


2877 kez okundu

Bu haberi beğendiniz mi?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (Toplam 2 Oylar)
comment Yorumlar (1 yorum)
  • image Adres Patente yakışır tarzda bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler piyasa, ekonomi; kriz gibi kendi içimizde kısır çatışmalarla uğraşırken elin gavuru yaptığı her yeniliğe patent alıp piyasayı tekeline alarak ne ekonomiyi ne krizi nede piayasayı düşünmüyor. Çünkü yenilik yaparak, ürünlerini koruma altına alarak bizim gibi ülkelere isim hakkını tonlarca para karşılığında kiralayarak gününü gün ediyorlar. Zaten bunun tadını aldıkları içinde piyasının altını üstüne getirmeyi alışkanlık edinmişler. Acaba biz Türk milleti olarak biz nezaman patentli ürünlerimizle dünyaya meydan okuyabileceğiz. Nezaman patentlerden para kazanmanın ekonominin temel etkeni olduğunu anlayacağız.
    (Gönder Adem CANDEMİR, Mayıs 23, 2008, 8:30 AM)
En çok okunanlar
En çok yorumlananlar
En çok postalananlar
Yazarlar