Okan Üniversitesi Spor Kompleksi, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun katılımıyla açıldı. Açılışın ardından Okan Üniversitesi Basketbol takımı ile İbrahim Kutluay, Levent Topsakal, Murat Evliyaoğlu, Altan Çetinkaya ve İhsan Bayülgen’den oluşan Şöhretler Karması gösteri maçı yaptı. Başesgioğlu’nun başlattığı maçta Harun Erdenay ve Acun Ilıcalı da antrenörlük yaptı.
Okan Üniversitesi Spor Kompleksi 15 Mayıs Perşembe günü Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Fenerbahçe Asbaşkanı Tahir Perek, Gençlik Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Naibi ve Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Cambaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetliyi ağırlayan Okan Üniversitesi, renkli görüntülere sahne oldu.
Açılış töreni Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ve Murat Başesgioğlu’nun konuşmalarıyla başladı. Başesgioğlu, konuşmasında sporun insan gelişimindeki önemine değindi ve spor politikalarının herkesi küçük yaştan itibaren spora yönlendirmek olduğunu söyledi. Başesgioğlu “Bu kadar genç nüfusa sahip bir ülke olarak spora verilen önem açısından Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Yeni branşların yaygınlaşmasına ve spor tesislerinin inşasına öncelik vermeliyiz. Bugün açılışını yapacağımız böyle yüksek kapasitede bir spor kompleksi, Okan Üniversitesi’nin eğitim ve kültür dışında spora da ne denli önem verdiğinin göstergesidir. Bu tür tesisler hem gençlerin sağlıklı gelişimine hem de ülkede sporun gelişimine katkı sağlar.” şeklinde konuştu.
Başesgioğlu ayrıca Sosyal Güvenlik Yasası’nın da önemini vurguladı ve şunları söyledi: “Bu reform sevimli bir şey değil, ancak gerekli bir konu. Sosyal Güvenlik nesiller arası paylaşımdır. Çocuklarımızı borçlu bırakmamak için bencilliği aşıp toplum yararını kabul etmeliyiz.”
Murat Başesgioğlu konuşmasında 2020’de Dünya olimpiyatlarının İstanbul’da yapılması için çalışmalara başladıklarının müjdesini de verdi.
Konuşmaların ardından Başesgioğlu’na teşekkür plaketi sunuldu. Spor alanında başarı gösteren öğrencilere ise Bekir Okan ve Murat Başesgioğlu tarafından plaket ve hediye verildi. Açılışa geçmeden önce Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin resim sergisini ve Spor Kompleksi’ni gezen Başesgioğlu, öğrencilerle langırt, bilardo ve tenis oynadı.
Spor Merkezi’nin açılışı gerçekleştikten sonra Okan Üniversitesi Basketbol Takımı ve Şöhretler Karması arasında bir gösteri maçı yapıldı. İbrahim Kutluay, Levent Topsakal, Murat Evliyaoğlu, Altan Çetinkaya ve İhsan Bayülgen’den oluşan kadrosuyla sahaya çıkan Şöhretler Karması’nın antrenörlüğünü Harun Erdenay ve Acun Ilıcalı yaptı. Maçın başlama düdüğünü çalan Murat Başesgioğlu, Bekir Okan’la birlikte maçı başlattı. 32- 32 berabere sonuçlanan maçın ardından basketbolculara plaketleri verildi