CHP, Çanakkale Cephesini İstanbul'a taşıdı
Mar 18,2008 00:00 by admin

Türkiye’de ilk kez 3 boyutlu zaman tünelinde Çanakkale Savaşı özel ses, ışık ve görsel efektlerle sunuluyor

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale cephesinin ve zaferinin anlatıldığı 3 boyutlu bir zaman tüneli çadırı kurdu.

İskele Meydanı karşısında kurulan Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı’nda Türkiye’de ilk kez uygulanan “Dark Ride” yöntemiyle Çanakkale Cephesi’nin ortamı, özel ses, ışık ve görsel efektlerle 3 boyutlu olarak sunuluyor.

Çanakkale siperlerinin havasını yansıtan labirent ve dehlizlerden oluşan ortamda özel gözlüklerle izlenen 3 boyutlu gösteride, Çanakkale Savaşı, öncesi ve sonrası tüm yönleriyle izleyenlere sunuluyor.

VIP Reklamevi tarafından hazırlıkları 4 yıldır süren 3 boyutlu zaman tünelinde; kullanılan 110 adet fotoğrafın önemli bir kısmı yurtdışı arşivlerinden sağlanarak ilk kez Türkiye’ye getirildi. Anlatımını tiyatro sanatçısı Mazlum Kiper’in yaptığı sunumun müziklerini, Tonguç Kartal Ritm Atölyesi ile aralarında Murat Göğebakan’ın da bulunduğu sanatçılar yaptı.

3 boyutlu Çanakkale Zaman Tüneli Çadırı, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile CHP’li belediye başkalarının katılacağı özel sunum sonrasında İstanbulluların ziyaretine açılacak.

Tarih:     19 Mart 2008, Çarşamba

Saat:      11.00

Yer:        Kadıköy İskele Meydanı, Kadıköy Belediye Başkanlığı yanı