|
Kartepe'de Doğa Turu
Apr 25,2008 00:00
by
admin
Kışın kayağın cazibe merkezi olan Kartepe; yazın toplantı, seminer ve kongre organizasyonlarının dışında, muhteşem doğal güzelliğiyle konuklarını adeta büyülüyor. ATV ile safari turları, dağ bisikletiyle doğa turu, trekking ve at gezileri, Kartepe’yi keşfetmek isteyenleri bekliyor.
İstanbul’a bir saat mesafede Kocaeli Maşukiye’nin 1700 metre zirvesindeki Kartepe, yüzlerce çeşit bitkinin bulunduğu bir tabiat harikası. Zirvedeki tek otel The Green Park Resort Kartepe’de yapacağınız nefis bir kahvaltının ardından, bu büyüleyici güzelliği keşfetmeye hazır olun. Sapanca Gölü ve Körfez manzaralı zirvenin eşsiz tabii güzelliğini, ATV araçlarıyla keşfedebilir ya da ata binerek muhteşem bir doğa turu yapabilirsiniz.
Doğa ile başbaşa kalmak, orman içinde dolaşmak, toprağa basmak, temiz hava solumak, su ve kuş sesi dinleyip, haftanın yorgunluğunu atmak çoğu zaman kaçınılmaz ihtiyaç olur. Kartepe, bütün bu imkanları size sunuyor. Maşukiye’den zirveye çıkmaya başlarken, vahşi doğaya adım atıyorsunuz. Yolun iki tarafını kaplamış geniş yapraklı ağaçların arasından geçtiğiniz zirve yolculuğu, 17 kilo metre. Son derece zengin bitkisel örtüye sahip bölge, aynı zamanda yaban hayvanları için bakir bir saha. Öyle ki, yazın yeşilin bütün güzelliğini sergilediği onlarca çeşit ağacı izlerken, her an karşınıza çıkacak bir geyik ya da tavşan, heyecanınıza heyecan katacak.
Kartepe için Tel: 0 262 315 47 00 |